Den blå hesten

Torsdag den 12.desember vandret den Blå hesten, utformet av kunstner Olga Lyulchenko, sammen med brukerorganisasjoner og fagfolk i Kristiansand.
Mental Helse, Rom Agder, Alarm, LPP, Sørlandet sykehus (Abup), UiA og Kristiansand kommune inviterte til Appell og vandring.
Den blå hesten er et symbol på en mer likeverdig helsetjeneste.
Det gjelder å komme i øyehøyde og snakke til hverandre som likeverdige. Den blå hesten står som et kvalitetssymbol, en ledestjerne, for å overføre makt til den det gjelder.

Om den blå hesten
I mars 1973 skjedde det noe unikt i den italienske havnebyen Trieste. Bak en stor, lyseblå hest laget av pappmasjé og treverk går ansatte og pasienter ved byens store psykiatriske sykehus i tog sammen med kunstnere og borgere. Hesten, laget på den første sykehusavdelingen som ble tømt for pasienter, symboliserer ønsket om frihet. Samarbeidet og utveksling av ideer om psykososialt arbeid har foregått mellom Agder og Toscana siden 2004. Den blå hesten skal markere begynnelsen på en ny tid og påvirke vår oppfatning av psykisk helse ved utdanningsstedene og praksis i kommuner og i sykehus.
Dato
13. desember 2019
Lengde
00:53

Kommentarer

(logout)